Abonnér på vores nyhedsbrev
Indlæser

Der har altid været hunde (og kæledyr) i mit liv.
Mine forældre havde en Collie, da jeg var helt lille. Fik derefter en Pekingeser og senere en New Foundlænder. Jeg var glad for dem alle, men det var først da min mors Berner Sennen Bonnie fik hvalpe, jeg tabte mit hjerte for alvor. Og Zita viste mig hvad betingelsesløs kærlighed kan være.


Zita 

Jeg var 17 år og havde travlt med at gå i skole og spille håndbold. Zita kom sidst af de 8 hvalpe og da jeg så hende første gang, var mit lille teenage hjerte ved at eksplodere. De følgende 7 uger passede jeg “min” hvalp lidt mere end de andre. Hun var den sidste jeg sagde godnat til og den første jeg kyssede på, når jeg stod op. Men mine forældre holdt fast i, at vi ikke kunne beholde hende. 

Den 8. uge oprandt, hvalpene skulle flytte, mine forældre stod fast og jeg var sønderknust. Jeg var parat til at tage “min” hvalp og løbe hjemmefra. 

Vi var samlet ude i haven, der var to hvalpe tilbage. “min”, som skulle hentes lige om lidt og een, der skulle blive en uge længere. 

Jeg var dybt ulykkelig og forstod det slet ikke, da mine forældre fortalte, at den pige, der skulle have “min” hvalp var MIG. At Zita skulle blive hos os, at Zita var min.

Da det gik op for mig, græd jeg. Jeg kunne slet ikke rumme det. Zita var min!!

Den dag glemmer jeg aldrig. Den dag skulle vise sig at ændre alt. Hvis man tror på skæbnen, så var det nok den, der viste mig hvilken vej jeg skulle gå. Og den vej gik jeg. Omend med lidt omveje.

Tiden kom og jeg skulle flytte hjemmefra, for at få min uddannelse. Zita kunne af indlysende grunde ikke flytte med, så vi sås hver weekend. Min mor sagde “…. nu kommer Brither hjem”, hvorefter Zita skiftevis ventede ved lågen og oppe på min seng, til jeg kom hjem. Zita var min første, store hundekærlighed. En skøn, lidt sensitiv hund. Hun blev 11 år.


Nobi 

I ’93 kom Nobi (eller Lobelia, som hun hed i stambogen) ind i mit liv. Ualmindelig smuk, chokoladebrun New Foundlænder tæve. En unghund, der skulle omplaceres og min daværende “svigerfamilie” kendte kennelmor, så det var nærliggende, at hun skulle bo hos os. 

Nobi var min første hund som voksen, men vi fik desværre kun 1 års tid sammen. Min daværende kæreste og jeg måtte flytte fra hinanden og den voksne beslutning var, at Nobi skulle blive hos ham i lejligheden med have. Jeg var sønderknust og kors hvor jeg græd.

Jeg var dybt ulykkelig over at skulle efterlade hende og svor, at jeg ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG ville gøre noget lignende igen. Hvilket jeg indtil nu har holdt.


Choko

 

Choko var også en chokoladebrun New Foundlænder, der skulle omplaceres. Hun boede sammen med en ældre kvinde i et sommerhus. Kvinden skulle flytte i lejlighed og ville ikke have hende med. Så jeg kørte til Nordsjælland og hentede, hvad der skulle blive min trofaste følgesvend gennem de følgende 8 år.

Den dag hun gik over regnbuen var det regnvejr og jeg sad ude i mørket, i regnen og græd. Kunne ikke overskue et liv unden hende, men Choko og jeg fik en fantastisk tid sammen. Hun var min klippe og min faste støtte. Hun var der altid, med sine store, brune øjne, der kiggede på mig med betingelsesløs kærlighed. Hun har en helt speciel plads i mit hjerte og vil være for altid savnet. Choko blev 9 år.


Masi 

d. 16. april 2010 blev Masi født. Jeg så hende første gang, da hun var 3 dage gammel. Jeg ønskede mig brændende en hund igen og prøvede at overbevise mig selv om, at det skulle føles rigtigt hos “hundemor”, ellers skulle vi køre igen - uden aftale om køb af hvalp. 

Første indtryk var okay, jeg fik Masi op og hun lå og snøffede mod min hals. Mit hjerte galoperede afsted. Så langt, så godt. 

Jeg satte hende ned i hvalpekassen, 1/2 meter fra de andre og bestemte, at hvis hun så selv kunne møffe sig over til tæven og skubbe de andre fra maden, så skulle hun være vores. Det kunne hun.

De næste 7 1/2 uge sneglede sig afsted. Vi besøgte hende yderligere to gange inden hun skulle med os hjem. Jeg var ved at gå op i limningen. Hold da op, hvor jeg synes dagene gik langsomt.

Køreturen fra Bredebro gik fint og vi knyttede et helt specielt og meget stærkt bånd, Masi og jeg.

Det skulle dog vise sig, at hun var epilepsi-hund, multiallergiker og en hormonbombe af rang. Desuden havde hun ødelagte korsbånd i begge knæ og D/E-hofter. 

Vi kæmpede en brav kamp for at give hende det bedste liv muligt, men efter 4 1/2 måtte vi give op og lade hende gå over regnbuen. Hun nåede ikke at lide, var en glad og utrolig hengiven hund lige til det sidste. Hun var mit hjertebarn. Mit hjerte gik i stykker for altid, den formiddag hun tog afsted. Men jeg ved, hun sidder på den anden side af regnbuen og venter på mig.


Nokoma 

Det, at Masi var multiallergiker, afstedkom en hulens masse søgen efter foder hun kunne tåle. På daværende tidspunkt var udvalget af kornfri- og glutenfrit allergifoder i Danmark ikke ret stort og min drøm om at kunne hjælpe andre, i samme situation, begyndte at tage form. 

Jeg ville gøre noget for de hunde, der ligesom Masi, gik med en allergi, der var svær at få bugt med.

Brikkerne faldt i hak og i maj måned 2016 åbnede jeg Nokoma. Navnet er en sammensætning af Nobi/Choko/Masi. Det er dem, der har fulgt mig i mit voksne liv. Det er dem, der har ledt mig den rigtige vej. Det er dem, der har gjort mig til den jeg er idag. Og for det, er jeg ubeskrivelig taknemmelig.

Min vision med Nokoma (og min trænergerning, iøvrigt) er at gøre noget for velfæren og sundheden hos vores hunde. Øge omtanken hos hundeejerne, prøve at hjælpe med at give vores hunde, det bedste liv muligt. Give ejerne en forståelse af hundene, deres adfærd og fysiske tilstand. Tilbyde noget af al det jeg selv manglede.

Vi skal huske, at det er os, der bringer hundene ind i vores liv - det er vores ansvar at passe på dem. Uanset hvad.


NYHEDER - NYHEDER - NYHEDER
Pølleposeholder med lys

Pølleposeholder med lys

DKK 49,95

Mere
Nokoma refleksline, 180 cm / 8mm, 2 varianter

Nokoma refleksline, 180 cm / 8mm, 2 varianter

DKK 89,95

Mere
Nokoma hundesnor, 180 cm / 4 mm, 2 varianter

Nokoma hundesnor, 180 cm / 4 mm, 2 varianter

DKK 74,95

Mere
Natures Menu, kødfulde godbidder med kylling eller lam, 80g

Natures Menu, kødfulde godbidder med kylling eller lam, 80g

DKK 19,95

Mere
Natures Menu, frysetørrede godbidder med vildt og and, 50g

Natures Menu, frysetørrede godbidder med vildt og and, 50g

DKK 39,95

Mere